
Zöldspárga, ropogós szalonnamorzsa, tokaszalonnás hollandi mártás (1 adaghoz)
Zöldspárga, ropogós szalonnamorzsa, tokaszalonnás hollandi mártás (1 adaghoz) Spárga: 8-10 szál kisujjnyi vastag zöldspárga fél ek kristálycukor 0,5 ek só ¼ citrom leve 1-1,5 dl víz A spárgát meghámozzuk, ha szükséges (ha zsenge, nem kell), a fás részt levágjuk, a cukorral, sóval, citromlével feltett forrásban lévő vízbe dobjuk és kb. 45 másodpercig blansírozzuk. Majd jeges vízbe kiszedjük, hogy megakadályozzuk a tovább fővést! Tálalásig félretesszük, ez idő alatt lecsepeg. Ropogós szalonna morzsa: 8-10 dkg tokaszalonna A tokaszalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben közepes lángon, gyakran kevergetve kisütjük a zsírját. Amikor finom, ropogós a szalonnánk, leszűrjük. A zsírt a hollandi mártásnál, a morzsát pedig a tálalásnál fogjuk használni. Hollandi mártás: 1 tk egész feketebors 0,1 dl fehérborecet 0,2 dl fehérbor (Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok – Sauvignon blanc 2024) 0,1 dl víz 4 db tojássárgája 1 db közepes méretű salottahagyma apróra vágva 2 dl? langyos tisztított vaj 0,5 dl tokaszalonna zsír 1

Blog recept és lexikon 1. – Kecskesajt ropogós, medvehagyma rizottó, fürj tojás
Az első bejegyzésünk főszereplője nem más, mint a medvehagyma, amelynek szezonja most dübörög. Ez a friss, tápanyagokban gazdag vadon termő zöld fűszer nemcsak különleges ízével, hanem egészségügyi hatásaival is kiemelkedik. A receptünk: Kecskesajt ropogós, medvehagyma rizottó, fürj tojás Egy izgalmas fogás, amelyben a medvehagyma lágy fokhagymás aromája tökéletes harmóniát alkot a krémes rizottóval és a ropogós textúrákkal. Miért érdemes medvehagymát fogyasztani? Egészséges: Magas C-vitamin-, vas- és antioxidáns-tartalma miatt erősíti az immunrendszert. Természetes tisztító: Segíthet a méregtelenítésben és az emésztés serkentésében. Különleges íz: Lágyan fokhagymás, de nem tolakodó, így kiválóan használható levesekben, tésztákban vagy akár friss pestoként is. Kövesd a blogot, mert rengeteg izgalmas recepttel és gasztronómiai történettel készülünk! Kecskesajt ropogós, medvehagyma rizottó, fürj tojás Hozzávalók 4 főre: Konyhatechnológia: A vajat megolvasztjuk, az apróra vágott salotta hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizotto rizst, ezt közepes lángon állandó kevergetés mellett átmelegítjuk. Amikor átmelegedett sózzuk, borsozzuk, majd felöntjuk

Üdvözlünk a Séf 921 Kitchen – Spekker Krisztián séf blogon!
Elindítunk egy új gasztroblogot, ahol recepteket, kulináris érdekességeket és alapanyagokhoz kapcsolódó történeteket osztunk meg. Célunk, hogy inspirációt adjunk mindazoknak, akik szeretik a kifinomult ízeket és a minőségi alapanyagokat. A blog mögött a Séf 921 Kitchen koncepciója áll, amely egy különleges gasztronómiai élményt nyújt: egy exkluzív, de otthonos lakásétterem, ahol az ételek nemcsak fogások, hanem történetek is egyben. Most ezt az élményt szeretnénk kiterjeszteni egy online térbe, hogy minél több emberhez eljuttathassuk azt a szemléletet, amely a minőségi étkezést és a tudatos alapanyag-használatot helyezi előtérbe. A blog célja, hogy ne csupán recepteket osszunk meg, hanem gasztronómiai tudást is átadjunk. Hiszünk abban, hogy a főzés több mint technika: egy alkotói folyamat, amelyben az ízek, textúrák és történetek találkoznak. Ezt az élményt szeretnénk közelebb hozni mindenkihez, aki nyitott a minőségi alapanyagokra és a kreatív főzésre. A Főzz a Séffel-élményfőzés koncepciója is ezt a filozófiát tükrözi: lehetőséget biztosít arra, hogy közösen alkossunk, tanuljunk és